Mitől más az általunk végzett munka?

Olvasd végig!

Ahoz, hogy mindenki megértse, tisztában kell lenni egy klíma berendezés minden részével és működésével!

Akkor kezdjük leegyszerüsítve!

Egy klíma berendezés két részből áll. Van egy kültéri és egy beltéri egysége. Multiklímák esetében egy kültéri és több beltéri egység van.

A kültéri egységben történik a hőleadás, a hűtőközeg sűrítése és keringtetése!  Ezzel az egységgel túl sok tennivaló nincs, de mindíg leellenőrizzük és szükség esetén tisztítjuk. Átmosni akkor szükséges, ha a hőcserélő lamellái közötti rész koszos és nem biztosított a szabad légáramlás a hőleadáshoz!


És most jön az a leglényegesebb rész, a beltéri egység!

Ez hat részből áll.
1: burkolat
2: szűrők
3: elektronika
4: hőcsrélő ( kondenzátor )
5: járókerék
6: kondenzvíz elvezető
( részletezhetném tovább is az összes apró részét, de felesleges )

És most jön az a rész ami miatt mi mások vagyunk, mit a többi cég. Tisztelet a kivételnek!

Nem célunk senki lejáratása, de szeretnénk ha a felhasználók tisztában lennének mindennel!

A klímás cégek kb 90%-a a következő módon "tisztítja" a klímákat:
Kimossák a szűrőket és befújják vegyszerrel vagy habbal a hőcserélőt,

Elkérnek 8-10 ezer forintot és távoznak! (kb 5-10perc)


ITT HÍVNÁM FEL A FIGYELMET, HOGY EZ AZ ELJÁRÁS NEM TISZTÍTÁS!!! 

Az általunk végzett beltéri egység tisztítása kb 30-45 perc, de a szennyezettség mértékétől függően akár másfél óra is lehet darabonként!

Akkor az általunk végzett folyamat:

Először megnézzük milyen állapotban van a beltéri egység.
És itt nem a szem előtt lévő részt nézzük, hanem a járókerék és a hőcserélő alatti részt, de sokat elárul a hőcserélő külső része is.

Ha csak a fent említett, (nevezzük "tisztításnak"), módon végzik el a karbantartást az kevés! Ugyanis maga a szűrő csak azt akadályozza meg, hogy az alatta lévő hőcserélő lamellái közé, a légtérben keringő por bekerüljön és eltömítse azt. Ettől még a hőcserélő alatt található járókerék, ami a légszállítást végzi, még erőteljesen szennyezett lehet és a legtöbb esetben gombás. Amikor beindítják a klímát az szépen teleszórja a légteret spórával és kosszal ami a felsőlégúti betegségeket okozza!

Ezért szükséges az alapos TISZTÍTÁS!

És ha tovább olvasol, akkor megtudhatod, hogy a mi értelmezésünkben mit jelent a tisztítás és ezek után Te is tudni fogod és el tudod dönteni, hogy melyik eljárás éri meg Neked és az egészségednek!

A szennyezés mértékétől és milyenségétől függően három módon tisztítunk.

Az első; ha véletlenül rendesen volt tisztítva a készülék vagy ha csak 1-2 éves.
Első lépésként kivesszük a szűrőket, bevegyszerezzük és a lehetőségekhez mérten, kádban, tussal és forró vízzel kimossuk, majd fertőtlenítővel befújjuk és félretesszük.
Második lépésként, tisztító vegyszerrel befújjuk a hőcserélőt a cseppvízelvezetőt és a belső járókereket. Kicsit állni hagyjuk majd 2,5 báros vízgőzzel átmosunk mindent!
Ha ezzel megvagyunk, akkor utolsó lépésként befújunk mindent fertőtlenítővel, visszarakjuk a szűrőket, kívül és belül is letöröljük a burkolatot, majd elindítjuk és megmérjük a kifújt levegő hőmérsékletét és kitöltjük a munkalapot.

A második verzió, ha elhanyagolt a berendezés.
Ebben az esetben is megtörténik az első és utolsó lépés viszont a második lépésben nem csak vízgőzt használunk, hanem 6 báros magasnyomású forróvizes vegyszeres mosást.

És a harmadik, legrosszabb eset, amikor szét kell szedni a beltéri egységet, mert olyan állapotban van, hogy összeszerelt állapotban nem tisztítható. (erről egy videót is megnézhetsz ide kattintva)
Ebben az esetben egy oldószeres fürdőt kap minden, és egy jó negyedórás áztatás után, a kettes verzióban is szereplő magasnyomású mosást.

És mindezen felül elmagyarázzuk, hogyan használják a klímát, mert az ügyfelek 95%-ának fogalma sincs róla.

Reméljük ezek tudatában mindenki felelősségteljesen dönt, figyelve önmagára és szerettei egészségére.